Voetreflexologie

Zoveel tijd we besteden aan de verzorging van ons gezicht, zo weinig aandacht hebben we voor onze voeten. Dat terwijl je voeten letterlijk en figuurlijk aan de basis liggen van je gezondheid. Door je voeten op de juiste manier aan te raken activeer je namelijk het zelfhelende vermogen van je hele lichaam.

Voetreflexologie is zo oud als de weg naar Rome en wordt in de Aziatische landen al eeuwenlang toegepast ter bevordering van de gezondheid. Toch duurde het tot 1975 voordat er een aantal grootschalig wetenschappelijke onderzoeken naar voetreflexologie werden uitgevoerd. De belangrijkste conclusie van deze onderzoeken? Voetreflexologie werkt en wel via het zenuwstelsel.

Onze voeten vormen een weerspiegeling van al onze organen en klieren. Spanning, pijn, slechte doorbloeding of een verstoorde energie van een orgaan of klier laat zich voelen op het overeenkomstig reflexpunt in je voeten.

Tijdens een behandeling oefen ik gericht druk uit op specifieke reflexpunten of zenuwuiteinden in de voeten en geef zo via het ruggenmerg impulsen door aan organen en klieren. Die worden op hun beurt geactiveerd om hun normale functie op te nemen.

Voetreflexologie stimuleert dus bepaalde gebieden in ons lichaam om pijn en stress te verlichten, de doorbloeding of energiedoorstroming op gang te brengen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Op die manier draagt het bij aan een betere gezondheid, levenskracht en ontspanning van lichaam en geest.

Meer weten? Ik vertel je graag hoe het ook jou kan helpen tijdens een intake gesprek.